Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

drMáriás, Hecker, Weiler – Görbe tükrök Válogatás a Völgyi–Skonda Kortárs Gyűjteményből

július 1 - július 31

A tükör, görbe tükör jegyében született alkotások általában két fő irányvonalat mutatnak: a társadalmat, amelyet a pénz, a bankok, az adósságok, a hitelek, a nélkülözés irányítanak, másrészt pedig az embert, aki nem találja a helyét ebben a mai kor által megásott világban.

A kiállításon szereplő művészek – Hecker Péter, drMáriás és Weiler Péter – bizonyára gyakran elmélkednek magukban a politika természetéről, a hatalmi pozíciók társadalomalakító szerepéről, az ideológiák gyakorlati abszurditásáról. Kritikai realista eszközeik az oroszlán bajuszának húzogatására is alkalmas egy-két kinyilatkoztatásra, de az aktuálpolitikában sosem foglalnak állást. Persze a közéleti események gyakran inspirálóan hatnak rájuk, de inkább a visszakérdezést, a problémás részek megvilágítását érzik feladatuknak, semmint a véleményük harsány hangoztatását…

Hecker Péter nem is mondhatott volna el csendesebben véleményt egy kiállítás csendes terébe becsörgő és hangos örömmel fogadott mobiltelefon-hívásról, mint ahogy azt a „Halló… nem zavarsz! Picasso-kiállításon vagyok” című alkotásával tette.

A kiállítás megtekinthető 2021. július 30-ig.

Részletek

Kezdés:
július 1
Vége:
július 31
Esemény kategória: