Fenntarthatóság

A legklímabarátabb önkormányzatként idén is mindent megteszünk, hogy csökkentsük a pazarlást, a környezeti terhelést, és figyelmet fordítsunk az esélyegyenlőségre.

  • Rendezvényeinken repoharakat használunk, a repohár visszaváltható vagy hazavihető, újrahasznosítható és újrahasználható. Az Óbudai nevezetességekkel díszített repoharainkat akkor is elfogadjuk, ha azt más rendezvényünkön vásárolták.
  • Az esélyegyenlőség biztosítása a fenntarthatóság fontos eleme, ezért mozgáskorlátozott vendégeink számára külön vécét biztosítunk, központi programjaink pedig ingyenesek, mindenki számára elérhetőek.

A III. kerületben 2020 óta van komplex fenntarthatósági stratégiánk. Célunk, hogy mások számára is követhető, gyakorlatias példákat mutassunk, hogyan lehet fenntarthatóbbá tenni az életünket, tudatosan védeni a környezetet, javítani az esélyegyenlőséget, valamint partnerséget és megtartó közösségeket építeni.
Hitelességünket azzal alapozzuk meg, hogy a fejlesztéseink eredményeképpen teljesíthető, de ambiciózus céljaink mentén, transzparensen mérjük a teljesítményünket.

Mást is arra biztatunk, tegyen a fenntarthatóságért: hagyja otthon például az autóját, hiszen helyszíneink számos tömegközlekedési eszközzel elérhetőek.

Köszönjük!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook