1. Óbudai Esport Bajnokság

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a kerületben található Gamerlanddel összefogva rendezi meg az 1. Óbudai E-sport Bajnokságot.

A nyári szünidőben is szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy tartalmas szórakozást, ugyanakkor biztonságos környezetet biztosítsunk a kerületben élő gyermekeknek és fiataloknak. Ebben a törekvésünkben találtunk partnerre a Gamerland csapatában.

Három esportág várja a versenyzőket

Esport bajnokságunk selejtezőin kipróbálhatják magukat a vállalkozó kedvűek a FIFÁ-ban, a Forma 1-es pályán vagy éppen a CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) virtuális tereiben.

Az 1. Óbudai Esport Bajnokság programjait az Óbudai Nyár rendezvénysorozatunk keretében szervezzük, több helyszínen.

Érdemes benevezni a júniusi selejtezőkbe

CS:GO online selejtezőket 2023. június 24-én iskoláknak szervezzük, június 25-én pedig nyílt selejtezőkön a Békásmegyeri Piac Közösségi Térbe, a Gamerland sátorba várjuk mindazokat, akik szeretnének továbbjutni a döntőbe és az értékes nyeremények egyikét hazavinni.

FIFA és Forma 1 selejtezőkre először június 16-án a Békásmegyeri Piac Közösségi Térben kerül sor, ahol 18 órától a Danubia Ütőegyüttes ad koncertet. A következő selejtező június 24-én a Fő téren lesz.

A Forma 1 bajnokság nem csak  profiknak szól, ott 14 éves kortól felnőttekig mindenkit szeretettel várunk!

Döntő Elek Péterrel, meglepetés hangverseny a Danubia ütőseivel

A döntőben július 15-én a Gamerland központjában mérhetik össze ügyességüket, gyorsaságukat a legjobbak. A házigazda szerepét Elek Péter, a Dumaszínház társulatának tajga vállalta el.

A legjobbak másfél millió forint értékben vihetnek haza díjakat. Köztük PlayStation 5 játékkonzolt, Xbox Series S játékkonzolt, Sziget napijegyeket, valamint belépőket a Hungaroringre és a magyar válogatott focimeccseire.

Szülők, kísérők figyelem! A döntőn tombola sorsolásra is sor kerül háromszázezer forint értékben. Érdemes elmenni, hiszen a sorsolásban a kísérők, nézők is részt vesznek.

Zöld, biztonságos, szórakoztató programok egész nyáron Óbudán

Az, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatja az 1. Óbudai Esport Bajnokságot, annak a komplex törekvésének a része, amely egész évben, így a nyári hónapokban is biztosítani kívánja, hogy a harmadik kerületi gyermekek és fiatalok tartalmasan, ugyanakkor biztonságos térben töltsék idejüket. Ezt szolgálja az évek óta tartó gyermekvédelmi programunk, és a nemrégiben útjára indított áldozatsegítő projektünk.

A szünidőben az önkormányzat támogatásával változatos tematikájú kerületi táborokba várjuk a gyermekeket, lehetőséget biztosítva a nehezebb körülmények között élő családokból érkezőknek is. Az immár harmadik alkalommal megnyíló, a főváros egyetlen ingyenes dunai fürdőhelyeként működő Római-parti plázs vagy a szabadtéri piknikmozink szintén a fenntarthatóság mellett elkötelezett, színvonalas kikapcsolódást nyújtó, biztonságos terek.

Nézzék meg kedvcsináló videónkat:

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook