Ünnepeljük együtt a nyarat! – Polgármesteri köszöntő

Tisztelt harmadik kerületiek, kedves barátaim, kedves vendégeink!

Régi bölcsesség, hogy az élet ünnepnapok nélkül, hosszú út fogadó nélkül. Az ünneplés egyik legjobb időszaka a  nyár, amikor a napsütés, a hosszú nappalok, a természet és, remélem, az Óbudai Nyár gazdag programkínálata is mind-mind a szabadba csalogatnak bennünket.

Kollégáimmal idén is arra törekedtünk, hogy az Óbudai Nyár programjai a legszélesebb közönségnek szóljanak, hogy mindenki megtalálja a maga számára legvonzóbb eseményt, zenét, kulturális programot, vagy akár a pihentető kikapcsolódást segítő strandolást.  Ezen a nyáron is arra invitáljuk Önöket, hogy együtt ünnepeljünk, hogy legyen olyan az Óbudai Nyár, amilyennek szeretjük: sokszínű és felejthetetlen.

Nyárnyitó hétvégénken egyaránt kedvezünk a magas kultúra kedvelőinek, a kisgyermekes családoknak, és a fiataloknak, akiket nem csak koncertekkel várunk, hanem idén először eSport bajnokságot is hirdetünk nekik!

Idén már harmadjára élvezhetjük a természetes víz varázsát a Római-parti Plázson, Budapest egyetlen ingyenes dunai fürdőhelyén, de hagyományainkhoz híven a Lupa Beachen is vendégeink lesznek egy pihentető napra a harmadik kerületben élők.

Folytatjuk a tavaly nagy sikert aratott hangulatos Piknik-mozi vetítéseket, hogy egész nyáron jobbnál-jobb filmeket nézzünk meg együtt a nyáresti ég alatt. A nyár végén három olyan óriási bulira várjuk Önöket, amelyeket garantáltan végigtáncolnak és énekelnek. A Fő téren az Óbudai Kézműves Sörfesztivál, a Csobánka téren a Hékás Békás Családi Nap, a Mátyás király úton pedig a Csillaghegy a mi kis falunk fesztiválok várják Önöket remek zenével, sztárfellépőkkel.

Természetesen a kerület kulturális intézményei a megszokott színvonalas programjaikkal,  komoly- és könnyűzenei koncertek sokaságával, filmvetítésekkel, tárlatvezetésekkel várnak minden kedves látogatót.

Tartsanak velünk minél többen, ünnepeljük együtt a nyarat!

Jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást és felejthetetlen nyarat kívánok.

 

dr. Kiss László

polgármester

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook