Események betöltése

Kisüzem 2022 – Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválja

augusztus 26, 2022 16:00 - augusztus 28, 2022 22:00

Három év kihagyás után újra Kisüzem a Fő téren!

Részletes program:

 

Augusztus 26. péntek

 

18:00-19:00 LOS ORANGUTANES

A Los Orangutanes 2017 óta táncoltatja a magyar cumbia rajongókat. Annak ellenére, hogy Dél-Amerika legnépszerűbb stílusa a cumbia, ez a műfaj méltatlanul kis figyelmet kapott eddig idehaza. Ezen szeretne változtatni a Los Orangutanes, melyet kipróbált, veterán zenészek hívtak életre. Az Irie Maffia, Zuboly, Paso, Besh o’drom, Anselmo Crew tagjaiból verbuválódott csapat rövid idő alatt a táncolni vágyó magyarok kedvencévé vált, teltházas Müpa, Akvárium és Kobuci koncertek valamint számtalan hazai fesztivál is a hátuk mögött van már. 2021-ben jött el az idő az élő koncertek mellett a stúdió lemezek kiadására is.

Aki járt már Los Orangutanes koncerten, az tudja, hogy nem lehet ülve végignézni a csapatot, az ember lába automatikusan táncra perdül.

19:00 KÓCOS CIRKUSZ

Az utcai mutatványosok lendülete és a vándorcirkuszok világa.

20:00-21:30 FIRKIN

Olyan zenét játszik a Firkin, ami szikrát pattint a térdekbe és a talpak alá, sikolyokat és üvöltéseket fakaszt a torkokból a nagyszínpadoktól a kocsmákig.

Ahogy az angol mondaná: „firkin is good, firkin’ good!”

 

Augusztus 27. szombat

 

16:00-17:00 IVAN & THE PARAZOL ACUSTIC DUÓ

Vitáris Iván és Balla Máté játssza el első magyar nyelvű lemezének, a Budai Popnak a dalait. A lemezen hallható számok akusztikus formában születtek. A zenekar dalszerző párosa, Balla Máté és Vitáris Iván, most visszanyúlnak a gyökerekhez és ilyen formában fogják megmutatni őket, az album elejétől a végéig.

17:00 TAIKO HUNGARY

Japán dobos bemutató.

18:00-19:00 RIPOFF RASKOLNIKOV DUÓ

Ripoff Raskolnikov személyében a néhai K&K térség egyik legjobb dalszerzőjét tisztelhetjük. Partnerét Nagy Szabolcsot a legjobb hazai blues zongoristaként tartják számon.

19:00 PYROTRIO

Különleges tűzszeánsz.

20:00-21:30 SUPERNEM

A Supernem 2002-ben alakult magyar pop-rock együttes. Még ebben az évben megjelent első kislemezük és videoklipjük K-k-kétszer címmel, majd 2003. májusában első nagylemezük is, Hangosabban! címmel. Napjainkig hat nagylemezt adtak ki, több dalukból is országszerte ismert sláger lett. Rendszeres fellépői a magyarországi rockkluboknak és fesztiváloknak.

 

Augusztus 28. vasárnap

 

15:00-16:00 GRANCANADA

Jazz-hop beatek + neo-soul ének = Alternatív R&B

A GranCanada egy 2018. végén alakult alternatív R&B zenekar. Öt fős felállásában a dob, basszus, gitár alap hármason túl trombita kap helyet, a hangszerelésre pedig a soul lágyságát néhol a hip-hop keménységével ötvöző ének teszi fel a koronát. Zenéjükben törekednek a hibrid megszólalásra, billentyű és elektromos dobhangok emelik el az akusztikus zenekari hangzástól koncertjeiket, így táncoltatják meg az elektronikus zenéhez hasonlóan a közönséget.

16:00 ZENEI CSEMEGE ÍNYENCEKNEK

Az Óbudai Danubia Zenekar harsona kvartettje.

17:00-18:00 FRENK

A multiinstrumentalista zenész (ének, dob, gitár, billentyűk) zenekara mellett különleges alkalmakkor egyszálgitáros koncerteket is ad. Frenk a Hiperkarma tagjaként tűnt fel, de emellett több formációban is játszott, valamint a kezdetektől fogva a Budapest Bár oszlopos tagja. Nagyvárosi éjszakák, David Bowie, Zappa, Elvis, korábbi saját dalok és feldolgozások is szerepelnek a koncert repertoárján.

18:00 KLASSZIKUSOK KUKAFEDŐN

Az Óbudai Danubia Zenekar ütőegyüttese.

19:00-20:30 LÓCI JÁTSZIK

A Lóci játszik zenekar őszinte életszemléletével, és energikus színpadi jelenlétével keríti szinte azonnal a hatalmába a koncertre látogatókat.

A zenekar néhol balkáni, néhol pedig alternatív beütésű. Ez egy olyan különleges, családias és szórakoztató hangulatot hoz, amíg színpadon vannak, hogy az ember rögtön úgy érzi, teljes mértékben ellazulhat, és átadhatja magát a fúvósokkal tarkított funky szólamoknak. A vidám hangulat ellenére Lóci szövegeinek különlegessége, hogy mindegyik életének egy fontos szakaszát örökíti meg, így könnyen lehet velük azonosulni.

 

Kísérőprogramok péntek-szombat-vasárnap

 

Esernyős udvar

Gyereksarok játékokkal, babzsákokkal, mesékkel.

UPSZ újrahasznosító workshop (PET palack, tejfölös doboz).

Kiállítás a régmúlt idők sörreklámjaiból.

Szentlélek tér

Sörösrekesz építés

Csocsó

Beer pong

Zsonglőr játszóház (15:00-18:00)

 

MALÁTA – workshopok a sörfőző mesterségről

 

Kobuci kert

Ingyenes alkalmak, ahol a kézműves főzdék szakembereinek bemutatóin bárki betekintést nyerhet a sörfőzés rejtelmeibe.

Bemutatkozó sörfőzdék:

szombat (14:30-16:00)

Etyeki sörfőzde

BAZ beer

Fóti sörfőzde

Kisüzemi sörfőzdék egyesülete

vasárnap (14:30-16:00)

Pécsi sörfőzde

Kecskeméti sörmanufaktúra

Reketye Brewery

Naponta több alkalommal bemutatkoznak a sörfőzdék, illetve előadásokat hallgathatnak meg látogatóink a sörfőzés mesterségéről.

 

SÖRTÉR A FŐ TÉREN

 

Idén a hazai kézműves sörök óbudai seregszemléjén tucatnyi magyar sörfőzde több mit száz kézműves sörével, bemutatókkal és sörmester workshopokkal várunk mindenkit az óbudai Fő téren.

A kézműves sörök különlegessége elsősorban szélesebb ízskálájukban és naturális összetevőikben rejlik. A legjobb sörmesterek akár százféle természetes alapanyag kombinációival keverik ki a különleges ízeket. Hogy mindez pontosan hogyan is történik, az érdeklődők megtudhatják a rendezvényt kísérő ingyenes sörmester workshopokon. A legjobb hazai nedűket a résztvevő hazai sörfőzdék szakemberei mutatják be.

 

FOOD TRUCK SHOW

 

A Food Truck Show több mint 300 rendezvénynapot tart évente, aminek gerincét a Food Truck Show országjáró karavánja jelenti. Az egész országot behálózva hirdetik a „Gasztro-forradalmat“, amely jól látható változást jelent a mai fesztiválok világában.

A Food Truck Show az ország mozgó étterme: egy időben és helyen mutat be minőségi ételeket és italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. Kísérő és önálló rendezvényként járja az országot és szállít egyedülálló gasztronómiai élményeket. Ráadásul gyakran 10-15 különböző ország ízeiből válogathatunk. Ennek köszönhetően évről évre bővül, színesedik a kínálat, hozzájuk a megszokott kedvencek mellett az új ízek miatt is érdemes visszajárni.

A street food-osok maguk is tudják, hogy a gyorsételek csomagolásából nagyon sok szemét gyűlhet össze. Ezért minden egyes Food Truck Show a kezdetektől műanyagmentes: az étkészlet fából, a csomagolás kartonból, a poharak lebomló PLA-ból készülnek, amelyeket szelektíven gyűjt és szállít a Zöld Övezet Társulás.

 

A sörudvar és a Food Truck Show nyitvatartása:

augusztus 26., péntek – 16:00-23.00

augusztus 27., szombat – 13:00-23.00

augusztus 28., vasárnap – 13:00-22.00

 

Részletek

Kezdés:
augusztus 26, 2022 16:00
Vége:
augusztus 28, 2022 22:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , , ,

Helyszín

Fő tér
Fő tér 3.
Budapest, Pest 1033 Magyarország
+ Google Térkép