Események betöltése

Nemzetiségi Nap – Román Nemzetiségi Önkormányzat

június 25, 2022 15:15 - 15:35

Aelia Sabina Alapfokú Művészeti Iskola fúvós tanszakának klarinétos növendéke

Az  Aelia Sabina Alapfokú Művészeti Iskola előző nevén III.ker-i Zeneiskola 1986-ban alakult meg. Előtte területi zeneiskolaként működött, összevonva I.és II.-ik kerületekkel.

Igazgatója a nagyra becsült Tanár Úr Till Ottó volt. Jelenleg a Harrer Pál u.7. szám alatt található az ált.iskola épületében. 1990-ben felvették az Aelia Sabina nevet-jelezve Óbuda szoros kötődését Aquincumhoz. Az itt talált római leletek közül került elő a víziorgona, melynek feliratában megemlítik az Aelia Sabina nevet, aki orgonajátékával sok örömet szerzett az itt élőknek. Az iskola 2000-ben művészeti iskolává bővült. Igy zenén kivül néptáncot, grafikát, festészetet, kerámiát is tanítanak. 2007-nen kiváló minősítést kaptak.

Kiváló művészek kerültek ki a nagy múltú iskolájukból mint pl.”Szabadi Vilmos hegedűművész és Héja Domonkos karnagy.  A Román Önkormányzat elnöke mint pedagógus került kapcsolatba, Pápista Andrea intézményvezetővel és innen az ismeretség és együttműködés. Több alkalommal is bemutatkoztak az iskola növendékei nagy sikerrel rendezvényünkön, Civil napokon, karácsonyi ünnepségeinken, szüreti mulatságon.

Részletek

Dátum:
június 25, 2022
Időpont:
15:15 - 15:35
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,

Helyszín

Fő tér
Fő tér 3.
Budapest, Pest 1033 Magyarország
+ Google Térkép