Az Óbudai Danubia Zenekar nyitóhangversenyével indul az Óbudai Nyár 2022

Óbuda Fő terén pénteken 18 órától különleges zenei élményben lesz része az Óbudai Nyár 2022 nyitóeseményére látogatóknak. Az Óbudai Danubia Zenekar csodálatos élményt kínáló „Magyar zene?” Cigány zene?” című koncertjére azoknak is érdemes ellátogatniuk, akiknek nem kedvencük ez a műfaj, hiszen zenei kultúránk egyik meghatározó stílusa a magyar nóta.

Ahogyan a zenekar ismertetőjében áll: „Van az emberekben egy kis leszegett fejes szégyenkezés, ha a magyar nóta kifejezést hallják. Mióta Bartók tisztázta a különbséget parasztzene és városi (cigány)zene közt, mintha le is tudnánk annyival: népdal jó, nóta rossz. Pedig micsoda kincs ez! Évszázadok öröklődő tudása, legendás prímás generációk – van mire büszkének lennünk. És ez a műfaj most éppúgy a kihalás szélén billeg, mint Bartókék idejében a parasztzene, a népdal. Kár lenne veszni hagyni. Ezen a koncerten együtt vigadunk és sírunk, fókuszban közös örökségünk: a magyar nóta.”

A nyitókoncert műsora:

Kodály
Galántai táncok

Brahms
4. magyar tánc

Brahms
6. magyar tánc

Brahms
1. magyar tánc

Ott Rezső
Kivilágos virradatig – szimfonikus magyarnóta csokor

Közreműködnek:

Közreműködik: Id. Sárközy Lajos (hegedű) és zenekara: Sárközy Rudolf (bőgő), Csík Gyula (cimbalom), Peresztegi Attila – tenor

Vezényel: Hámori Máté

Ne hagyják ki a fantasztikus koncertet, tartsanak velünk péntek délután és az Óbudai Nyár 2022 további eseményein is.

Címlapfotó: Posztós János

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook