Repohárral a fenntarthatóságért

A repohár használatával nem csupán az eldobott műanyag poharak számát csökkentjük, de a szállításból fakadó szén-dioxid kibocsátás is mérséklődik. Az Óbuda ikonikus épületeit ábrázoló poharakat háromféle méretben vásárolhatják meg rendezvényeinken. A repoharak visszaválthatóak, de egy értékes, egyedi gyűjtemény darabjaiként akár haza is vihetőek.

Miért repohár?

A műanyag csomagolások mindössze körülbelül 5%-a marad a gazdaságban, a többit gyakorlatilag kidobjuk. A repohár viszont nemcsak újrahasznosítható, hanem  újrahasználható is. Ezáltal egyetlen pohár akár 150 egyszer használatos műanyag poharat képes helyettesíteni, ami egy teljes zsák szemétnek felel meg. Ráadásul sokszor az egyszer használatos poharak nem kerülnek újrahasznosításra, hiszen a kommunális kukában végzik.

A repoharak használatával tehát megkíméljük a környezetet a nyersanyagok felesleges felhasználásától, a mosás során felhasznált víz költsége töredéke annak, ami egy egyszer használatos műanyag pohár előállításához szükséges, a kevesebb hulladék kevesebb szállítási és feldolgozási költséget jelent. Emellett a repoharak 100%-ban újrahasznosítható polipropilénből készülnek, így a selejt poharak is teljes mértékben újrahasznosíthatóak. Ezek a rendezvény során begyűjtésre kerülnek, majd egy műanyag-feldolgozó üzembe kerülnek bedarálásra, ahol műanyag granulátummá alakulnak át. Ezekből azután ismét egy új műanyag termék keletkezhet.

Köszönjük, hogy Önökkel együtt tehetünk egy fenntarthatóbb kerületért azzal, hogy használják repoharainkat.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook