A testnek, a léleknek – Kiállítás, koncert és sport az Esernyős étlapján

Kiállítás:

Július 6. és augusztus 3. között látogatható

Keleti oldal: A Szabadkéz Művésztelep és Galéria kiállítása I.

Heves megyében található Szihalom nevű község, ahol a Magyar-Tár-Háznak keresztelt egykori magtárépület autentikus szárnyában, a Szabadkéz Galériában kamaszkorát élő művésztelep képzőművészeti vetületeiből láthatunk egy válogatást itt Óbudán, az Esernyős Galériában, ahol aképzőművészettel foglalkozó, kísérletező meghívottak két vagy három hetet egy légtérben töltve álmodhatják meg vizuális gondolataikat. Általában tíz fő részvételével folyik a műtermi munka, korosztályi és műfaji kötöttség nélkül.

Megnyitó: július 6. csütörtök 18:00

Koncert:

Ringtone Jazz Club

július 11., 19:0021:00

A Ringtone Jazz Club egy brüsszeli bázisú nemzetközi jazz trió, amelynek tagjai önálló zenei karriert követően ebben a formációban egy éve mutatkoztak be Belgiumban. Repertoárjukban megtalálhatóak népszerű jazz-standardek, pop, rock és blues feldolgozások angol, francia és magyar nyelven. Az Esernyős udvarban hallható koncert igazi zenei csemegének ígérkezik.

A belépés ingyenes!

 

TERASZ LIVE! Betti & Márk akusztik duó

július 12., 19:0020:00

A legjobb dolgokat mindig a barátság és a lelkesedés keltik életre. Így jött létre Betti és Márk duója is. A gitár-ének felállás ellenére nem csupán csendes háttérzenét nyújtanak, ha kell akár táncra is perdítik a nagyérdeműt. Repertoárjuk hazai és külföldi slágerekből áll, amelyek kortól függetlenül mosolyt csalnak mindenki arcára.

A belépés ingyenes!

 

Terasz Live! Klisé Duó

július 26., 19:0020:00

A Klisè zenekar 2022 októberében állt össze, viszont a két alapító tag, Molnár Aliz énekes és Bagi Bálint gitáros már 2021 óta dolgozik együtt saját dalokon. Stílusuk az alter, pop & funky jegyek egyvelege. A koncerten a saját számok mellett ismertebb slágereket is hallhatunk tőlük.

A belépés ingyenes!

 

Szepesi Mátyás és Subicz Gábor: Konyhazene koncert

július 28., 19:3022:00

Szepesi Mátyás (Konyha) és Subicz Gábor (Subtones) duókoncertjükön a Konyha repertoárjából szemezgetnek, a kötelező slágerek mellett személyes kedvenceik közül, mindketten kreatívan — és néha formabontó módon — használva hangszereiket.

Jegyár: 3000Ft

Sport:

Jógák éjszakája

július 15., 16:00július 16., 00:00

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Jógák Éjszakája az Esernyős udvarában, hagyományteremtő céllal, törekedve arra, hogy a jövőben minél több jógastúdió csatlakozzon a kezdeményezéshez, így építve a jógás közösséget Óbudán. A hangulatos kerthelységben élőzene aláfestésével és lampionokkal megvilágítva, óbudai oktatók vezénylésével jógázhatnak az érdeklődők, kihasználva az Esernyős helyi adottságait.

A részvétel ingyenes!

Családi vizes sportnap a Dunán 2023

augusztus 5., 09:0016:00

Az Óbudai Családi Sportnap rendezvény keretében idén az evezőssportok kipróbálására nyílik lehetőség. Varázslatos helyszínen, a Római-parton megrendezésre kerülő sportnap a kajak-kenu és az evezés sportág megismerését teszi lehetővé. A programok megvalósításában több Duna-parti egyesület működik közre, így a látogatók több helyszínen is kipróbálhatják a vízre szállás élményét.

A részvétel ingyenes! 

Szeretettel várjuk Önöket az Esernyős programjain!

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook