Fantasztikus programok, szuper koncertek – Ilyen volt a Nyárnyitó Hétvége!

Június 23-án már az ünnepélyes megnyitó előtt megtelt a Fő tér. A vendégeket dr. Kiss László polgármester köszöntötte, aki beszédében kiemelte, hogy milyen fontos a szabadidő minőségi eltöltése a családdal, barátokkal. „Az Óbudai Nyár programjaival a minőségi szórakozást kínáljuk minden korosztálynak.” – mondta a polgármester.

A megnyitó után — a hagyományokhoz híven, a Danubia Zenekar ünnepi koncertje következett, vendégükkel a varázslatos hangú Tóth Verával. Az este bulizós részét pedig a Fool Moon zenekar 80-as éveket idéző koncertje tette feledhetetlenné.

Június 24-én a kerület két helyszínén is remek programokat kínált a Nyárnyitó Hétvége. A Csobánka téren a kerület nemzetiségei adtak találkozót egymásnak és vendégeiknek. Délelőtt Barna Zsombor bábelőadása szórakoztatta a kicsiket, majd a nemzetiségek színpompás hagyományőrző műsora mellett, tradicionális ételeikből is kóstolót adtak. A testet-lelket gyönyörködtető napot a Romano Glaszo műsora zárta.

A Fő téren is a legkisebbeké volt a délelőtt, az Apacuka és a Halihó zenekarok koncertjein visszhangzott a tér a boldog gyerekzsivajtól. Délután pedig olyan sztárok varázsolták el az egybegyűlteket, mint Auguszt Bárió, Pátkai Rozina, a New Level Empire és az este nagykoncertjét adó Rácz Gergő.

   

Június 25-e, a hónap utolsó vasárnapja a több száz éves múltra visszatekintő hagyományos Óbudai Búcsú napja volt. Délelőtt a 100 Folk Celsius koncertjén minden felnőtt felidézhette gyerekkorát, a zenekarral nem csak a gyerekek, hanem szüleik is együtt énekelték a Nagy ho ho ho horgászról, Paff a bűvös sárkányról, vagy  Miki manóról szóló dalokat.

A koncert után hamarosan fúvószenekar felvezetésével vonultak be a Nemzetiségi Kórustalálkozóra ékező kórusok. A látványos bevonulás után dr. Kiss László polgármester ünnepi gondolatokkal köszöntötte az egybegyűlteket, a kerület egyik legnagyobb hagyományú ünnepén.

A kórusok gyönyörű műsorai után Palya Bea egyedi hangzású előadása, majd a fiatalok kedvence, a Carson Coma akusztikus koncertje következett. A kiváló előadók ugyan egészen más zenei világot képviselnek, de vendégeink bizonyították, hogy szeretik a műfaji sokszínűséget!

 

A hétvégét záró nagykoncertet a Neoton Família adta, a hangulat leírhatatlan volt a Fő téren!  A jól ismert dalok, a hangzás és a látvány is elvarázsolta a közönséget. Fantasztikus zárása egy fantasztikus hétvégének!

Köszönjük a fellépő művészeknek, köszönjük vendégeinknek, hogy nyárnyitó hétvégénken velünk voltak!

Tartsanak velünk továbbra is az Óbudai Nyár programjain!

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook