Óbudai Nyár 2023 – Minden, ami a nyárhoz kell!

Az Óbudai Nyár rendezvénysorozattal igyekeztünk elhozni Önöknek a nyár minden örömét, kínálatunkban minden megtalálható, ami a tartalmas és könnyed nyári időtöltéshez kell. Szeretettel várjuk Önöket ingyenes programjainkon: Ünnepeljük együtt a nyarat!

Ízelítő hétvégi programjainkból:

Június 23.–25.Nyárnyitó hétvége

Óbuda Fő tér

Csobánka tér

Nyárnyitó hétvégénk a fantasztikus koncertek jegyében telik, a neves fellépők és a műfajok  sokszínűsége garantálja a felhőtlen szórakozást. Hagyományainkhoz híven az Óbudai Nyár rendezvénysorozatot a Danubia Zenekar ünnepi koncertjével nyitjuk meg, koncerten közreműködik Tóth Vera. A hétvége során  fellép többek között a Fool Moon Zenekar, Auguszt Bárió, Pátkai Rozina, Rácz Gergő, a Neoton Família, Palya Bea és a Carson Coma. Ezen a hétvégén látogathatnak el a híres-neves Óbudai Búcsúba is, a Nemzetiségek Találkozóján pedig megtapasztalhatják a harmadik kerület sokszínű nemzetiségi kultúráját, gasztronómiáját.

Augusztus 2. – Amfifeszt

Amikor az aréna újraéled!

Az Aquincum Baráti Kör szervezésében és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával, 2023-ban ismét megelevenedik az aquincumi katonavárosi amfiteátrum, és az ókori település körszínházát újra gladiátorok, római katonák és barbár harcosok népesítik be!

Augusztus 25.–27.Óbudai Kézműves Sörfesztivál

Óbuda Fő tér

Akár egy mondatban össze lehetne foglalni ennek a hétvégének az esszenciáját: Nagyon jó zene és nagyon jó sörök! Nem ígérünk ennél többet, de ezt biztosan. A Fő térre települő sörfőzdék garantálják a minőségi, kézműves söröket, kísérőről  pedig a Food Truck Show gondoskodik. A zenei aláfestést többek között Mazsimo-Gipsymo, Solére, Fiúk, Dorogi (Intim Torna Illegál), Pulius Tamás & Horváth Barna akusztik adja.

 

Szeptember 2. – Hékás Békás Családi Nap

Csobánka tér

Egész napos fieszta, ahol a legkisebbektől a legszebb korúakig mindenki jól érezheti magát! A gyerekeket kisvasút, körhinta, arcfestés Dínó Show várja, lesz kirakodóvásár és persze szuper fellépők: Janicsák Veca, a Budapest Ragtime Band, és a Kozmix.

 

Szeptember 16. – Csillaghegy a mi kis falunk

Csillaghegy, Mátyás király út

Idén is érdemes lesz ellátogatni a Mátyás király útra, ahol hamisítatlan „falunappal” várunk minden kedves vendéget. A gyerekprogramok, sztárok, főzőverseny, finomságok és fantasztikus koncertek mellett idén is lesz kirakodóvásár és persze Csillaghegy tortája! Ne hagyják ki vidám nyárbúcsúztatónkat!

Programok egész nyáron:

Június 16. és augusztus 25. között

Piknik Mozi előadások, tíz alkalommal, kerületszerte. Ide kínálatunkban többek között olyan filmek szerepelnek, mint a Zöld könyv, Holt Költők Társasága, Az ember akit Ottónak hívnak, vagy a klasszikusok szerelmeseinek a Micsoda nő!

Nézzünk együtt szuper filmeket a nyári ég alatt!

Június 30. és augusztus 20. között

Római-parti Plázs

Budapest egyetlen ingyenes dunai fürdőhelyén idén is gondtalanul élvezhetik a természetes víz és a természetes part nyújtotta strandélményt. Gondozott partszakasz, napágyak, ingyenes tisztálkodási lehetőség, vízimentő-szolgálat. Kihagyhatatlan nyári élmény!

Július 2.

Lupa-nap

Nincs Óbudai Nyár közös Lupa Beach-nap és felhőtlen strandolás nélkül. Július 2-án, vasárnap színes családi és gyerekprogramokkal várjuk Önöket egész nap. Kerületi lakcímkártyával ingyenes belépést, és ingyenes Lupa busz használat!

Rendezvényeink és a kerület kulturális intézményeinek gazdag kínálata hamarosan részletesen megtekinthető lesz  a www.obudainyar.hu oldalon, a www.facebook/obudainyar facebook csatornán, vagy programajánló kiadványunkban.

Tartsanak velünk ezen a nyáron is. Ünnepeljük együtt a nyarat!

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook